+36 30 225 35 73info@plazmafeny.hu9023 Győr, Kodály Zoltán u. 40

Története

Története

A dr. Reinhold Voll német orvos (1909. február 7. – 1989. február 12.) által felfedezett vizsgálati módszer a több ezer éves Hagyományos Kínai Orvoslás elméleti alapjait ötvözi a modern elektronikával és számítógépes technikával.A róla elnevezett módszer (EAV = Elektro-Akupunkthur nach Voll), amely alkalmazásának kezdete az 1950-es évek elejére tehető.

Dr. Voll 1952-től alkalmazta praxisában a klasszikus akupunktúrát, és a saját maga által készített készüléket kezdetben az akupunktúrás pontok helyének maghatározásához használta. A klasszikus akupunktúra energetikai modellje és az akupunktúrás meridiánok körforgásszerű működési rendje vezetett ahhoz az elképzeléshez, hogy az adott pontok minőségének mérésével diagnosztikai következtetéseket vonhat le. Ezt követően 1953 nyarán Dr. Voll és dr. Werner mérnök együtt fejlesztette ki az EAV-készülékek prototípusát. A később nagy sikernek örvendő gyógyszer és hatóanyag tesztelés is követte.

1955-ben egy szakmai konferencia keretein belül Dr. Voll nyilvánosságra hozta mindazokat a működési mechanizmusokat, melyeket ezzel a módszerrel kapcsolatban ma is ismerünk. Kutatásaival hidat vert a keleti és a nyugati gyógyítás eltérő diagnosztikai és terápiás módszerei között.

Ezzel az EAV-rendszer elfogadott és elismert diagnosztikai módszerré vált. A klasszikus akupunktúrás pontokon keresztül lehetségessé vált a szervekre vonatkozó diagnózis felállítása is. EAV-módszert sikerült a tradicionális akupunktúrás medicina és a nyugati orvoslás szintéziseként létrehozni.