+36 30 225 35 73info@plazmafeny.hu9023 Győr, Kodály Zoltán u. 40

Voll Diagnosztika

Voll-diagnosztika

Fájdalommentes, gyerekeknél is alkalmazható, kíméletes diagnosztikai lehetőség.

 A Voll-féle elektroakupunktúra olyan kiegészítő állapotfelmérő módszer, melynek segítségével még a betegségek megjelenése előtt lehet tájékozódni a szervezetben zajló – tüneteket még nem okozó – kóros folyamatokról.  Ez a módszer elsősorban energetikai megközelítésben szemléli a szervezetet, és ezzel egy új diagnosztikai lehetőséget nyújt a gyógyítás számára. A vizsgálat során a kínai orvoslásból ismert meridiánok, akupunktúrás pontok és a hozzájuk rendelt szabályzókörök alapján látjuk a szervezet és az egyes szervek állapotát.

Számítógépes program segítségével, rövid idő alatt feltérképezhető az emberi szervezet energetikai helyzete. Az eljárás holisztikus szemléletű módszer, tehát az egész szervezetet vizsgálja. Már akkor jelzi a szervezetben készülődő betegséget, amikor még nincs tünete, nincs pozitív laboratóriumi eredmény vagy más lelet.

A mérés során az ismert akupunktúrás pontokra rendkívül gyenge ingeráramot bocsátunk, közben egy speciális műszerrel mérjük a szövetek vezetőképességét. Ezzel az adott ponthoz és meridiánhoz tartozó szervek funkcionális állapotáról és szabályozhatóságáról kapunk képet. Számtalan problémára kaphatunk választ ezzel a diagnosztikai eljárással.

A készülékkel könnyen lehet a kezeken, lábakon vagy a test bármely részén található akupunktúrás pontokon elektromos vezetőképességet mérni. A mérések során egy 0-tól 100-ig terjedő skálán mozog a mutató.

A mérés célja, hogy kiderüljön, hol van gócpontok, vagy gyulladásos folyamatok, illetve hiányok. Terápiás tervet dolgozunk ki annak érdekében, hogy beinduljanak a szervezet öngyógyító mechanizmusai.